Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Blog

A legjobb egészben sült kóser csirke receptje

Kóserhús
Kóserhús
2021.12.08 20:02
A legjobb egészben sült kóser csirke receptje

Az sült egész csirkét sokan unalmasnak gondolják, pedig tökéletes készíteni belőle igazán nem nehéz. Megfelelő fűszerezéssel és finom, omlós étel kerülhet az asztalra. 

Az egész csirkét alaposan átmossuk, tetszés szerint be is áztathatjuk. De ügyeljünk rá, hogy 10 percnél ne hosszabb ideig, mert felázik a csirkebőre. 

Majd besózzuk, meg borsozzuk és jól bekenjük margarinnal - kerüljük a pálmaolajat -, kb. 10 dkg-ot használjuk egy közepes csirkéhez. 

Újra sózzuk, borsozzuk, a belsejébe egy gerezdekre vágott citromot, egy egész fej fokhagymát és kb 1 tk nagyszemű tengeri sót teszünk.

Sütőpapírral bélelet tepsire tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük mellével fölfelé, majd átfordítjuk a csirkét az oldalára.

Így is 20 percig sütjük, majd ismét fordítunk rajta egyet, hogy a melle kerüljön alulra, 20 perc elteltével végül megint egy negyed fordulattal az oldalára fordítjuk és hagyjuk 20 percig pirulni ezen az oldalán is.

Így mindenhol ropogósra sül a bőr, belül szaftos és ízletes lesz az egyben sült csirke. A sütőből kivéve, tálalás előtt hagyjuk legalább 10 percig pihenni.

Köretnek javasoljuk: 

  • Izraeli vegyes saláta 
  • Petrezselymes burgonya
  • Zöldséges rizs
  • Ceruzabab